شرایط جدید ایران برای واردات گوشت از استرالیا

شرایط جدید ایران برای واردات گوشت از استرالیا

در آخرین نشست کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران در سال ۹۶، موضوع تغییر در شیوه واردات گوشت از استرالیا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در این نشست که محسن بهرامی ارض‌اقدس، دبیر ستاد تنظیم بازار کشور، سیدجمال مدرسی، مدیرکل دفتر مقررات و استانداردهای بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، منوچهر توسلی، مدیرکل نظارت و بررسی شرکت پشتیبانی امور دام و مسعود محمدیان، مدیرکل قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی کشور در آن حضور داشتند، نمایندگانی از بخش کشاورزی و منابع آب دولت استرالیا و انجمن گوشت و دامپروری این کشور نیز حاضر شده بودند که طی گفت‌وگو با نمایندگان بخش خصوصی ایران، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور، شرایط بخش خصوصی ایران برای تامین گوشت با قیمت و کیفیت مناسب‌تر و موانع موجود در این خصوص مورد بررسی دو طرف قرار گرفت.

در این نشست، محسن بهرامی ارض‌اقدس با بیان اینکه سالانه در حدود ۸۳۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می‌شود، گفت: اولویت ما تامین گوشت مورد نیاز کشور از طریق تولیدات داخلی است، در صورتی که در برخی مقاطع به صورت فصلی نیاز به تامین گوشت وجود داشته باشد، کشورهای ترکمنستان، ارمنستان در زمره تامین‌کنندگان گوشت مورد نیاز کشور ما قرار دارند، استرالیا نیز  در صورت برخورداری از مزیت قیمتی می‌تواند در کنار دیگر کشورها در زمره تامین‌کنندگان گوشت ایران باشد.

وی با اشاره به اینکه روزانه بالغ بر ۱۰۰ تن گوشت قرمز نیاز تنظیم بازار کشور در این بخش است، افزود: تاکنون واردات گوشت قرمز از استرالیا به صورت لاشه بوده که هزینه‌ بالای حمل‌ونقل، منجر به افزایش قیمت تمام شده این محصول در بازار ‌شده است. به همین دلیل در صورت تایید سازمان دامپزشکی کشور و با توجه به ذائقه مصرف در داخل، پیشنهاد شد که از این پس واردات گوشت از استرالیا به صورت بسته‌بندی‌های وکیوم باشد.

کاوه زرگران، رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران نیز سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور را ۱۱ کیلوگرم برای هر نفر، اعلام کرد و گفت: در حال حاضر میزان واردات این محصول به کشور سالانه۹۰ تا ۱۰۰ هزار تن است تا جوابگوی نیاز داخل باشد.

وی افزود: با توجه به پیش‌بینی افزایش جمعیت کشور تا سال۱۴۰۰و لزوم حفظ سرانه مصرف فعلی گوشت کشور، میزان مصرف گوشت قرمز در کشور به ۹۷۰ هزار تن در سال خواهد رسید. او ارزش بازار گوشت قرمز کشور را ۷ میلیارد دلار اعلام کرد.

او دلیل پایین بودن سهم استرالیا در بازار گوشت ایران را عدم امکان تراکنش‌های مالی و قیمت بالای محصولات این کشور دانست و افزود: به‌رغم کاهش تعرفه واردات گوشت قرمز به کشور، نرخ محصولات استرالیا در مقایسه با کشورهای همسایه گران‌تر است.

زرگران با تاکید بر اینکه سیاست کلی کشور ما بر خودکفایی و استفاده از محصولات تولید داخل قرار گرفته است، گفت: در حوزه واردات نیز اولویت کشور ما بر واردات دام زنده و سپس به صورت کشتار است و طرف استرالیایی نیز در صورتی که تمایل به افزایش سهم خود از بازار ایران را دارد، باید خود را با شرایط حاکم بر این بازار وفق دهد.

برچسب ها: واردات گوشت