ذائقه؛ دلیل پایین بودن سرانه مصرف ماهی در ایران

ذائقه؛ دلیل پایین بودن سرانه مصرف ماهی در ایران

آب و غذا - مدیر کل دفتر آبزیان سازمان شیلات ایران با بیان اینکه دلایل مختلفی برای پایین بودن سرانه مصرف ماهی از جمله قیمت بالا، کیفیت پایین و ناآشنایی با روش های مختلف طبخ عنوان می شود، گفت: ذائقه، دلیل اصلی پایین بودن سرانه مصرف ماهی در ایران است.

بر پایه آمار رسمی سازمان شیلات ایران سرانه مصرف آبزیان در کشور هم اینک حدود ۱۱ کیلوگرم و حدود نصف میانگین مصرف جهانی است که به ۲۰ کیلوگرم می رسد.

بر اساس آمار شیلات با توجه به تولید سالانه حدود ۸۵ هزار تن انواع آبزیان در مازندران، سرانه مصرف آبزیان در این استان هم حدود ۱۴کیلو گرم است.

مهدی شکوری روز یکشنبه در حاشیه جشنواره طبخ و عرضه آبزیان در بابل افزود: آن گونه که تنوع غذایی زیادی در مورد گوشت قرمز و مرغ دیده می شود ،اطلاعات لازم در دسترس خانوارهای ایرانی برای پخت غذاهای مختلف با گوشت آبزیان و ماهی وجود ندارد.

وی با اشاره به این نکته که ذائقه و عادت مردم در کاهش مصرف آبزیان نقش به سزایی دارد ، اظهار داشت: بسیاری از مردم بخصوص کودکان از بوی ماهی و استشمام آن احساس ناخوشایندی دارند .

این مسئول توسعه پرورش ماهیان گرم آبی و سردآبی را از برنامه های سازمان شیلات ایران عنوان کرد و افزود: امروزه فرآوری ماهی به غیر از کنسرو ، در زمینه تولید سس ماهی ، شکم خالی و سربریده ماهی و انواع ناگت های آبزیان نیز در حال گسترش است.

شکوری با بیان اینکه بیشتر خانواده ها به مصرف هفتگی این ماده غذایی مفید عادت ندارند، گفت: این درحالی است که مصرف آبزیان بویژه ماهی در سبد غذایی مردم بسیاری از کشورهای دنیا ازجایگاه ویژه ای برخوردار است.

وی افزود: ارزش غذایی یک ماهی گران قیمت مانند ماهی حلوا و سفید و یک ماهی ارزان قیمت مثل فیتیفاک و یا کلیکا به خاطر میزان املاح و پروتئین موجود تقریبا یکسان است.

مدیرکل دفتر آبزیان شیلات ایران با بیان اینکه بر اساس برنامه ششم توسعه تولید انواع آبزیان باید به یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن برسد، ادامه داد: با توجه به ظرفیت های ارشمند دریایی، وسعت سواحل شمال و جنوب و استقبال سرمایه گذاران داخلی این هدفگذاری محقق خواهد شد.

شکوری توضیح داد: امروزه دسترسی به انواع آبزیان به دلیل توسعه آبزی پروری در همه نقاط کشور به وجود آمده است و برگزاری جشنوره های طبخ و عرضه ماهی می تواند ذائقه مصرف مردم را به این ماده غذایی مهم بیشتر کند.

جشنواره طبخ ماهی از امروز به مدت پنج روز در بابل دایر است و در این مدت آحاد مردم به ویژه مسافران و گردشگران می توانند در دوره های آموزشی و مسابقه روزانه طبخ ماهی این جشنواره شرکت کنند.