ایران عضو شورای بین المللی روغن و کنسرو زیتون شد

ایران عضو شورای بین المللی روغن و کنسرو زیتون شد

مجری طرح زیتون وزارت جهادکشاورزی، از تصویب الحاق ایران به موافقت نامه جدید شورای بین المللی روغن و کنسرو زیتون خبر داد.

سیدرحمت اله پریچهر گفت: موضوع الحاق ایران به موافقت نامه بین المللی روغن و کنسرو زیتون پس از بررسی و تصویب در دولت به مجلس شورای اسلامی ارسال و مصوب شد و مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت و چندی پیش تشریفات قانونی آن توسط وزارت امور خارجه کشور انجام شد.

وی اظهار داشت: در سال ۲۰۱۵ شورای بین المللی روغن و کنسرو زیتون در موافقت نامه خود تغییراتی را در زمینه نقش هایی که این شورا می تواند داشته باشد و استانداردها و تعاریف در حوزه زیتون ایجاد کرد که باید به تصویب کشورهای عضو می رسید.

به گفته وی، از این رو، موضوع این موافقت نامه در سال ۹۵ به معاونت حقوقی رییس جمهوری ارسال شد و پس از پیگیری های زیاد در ۲۰ شهریور ماه امسال تشریفات قانونی آن از سوی وزارت امور خارجه ایران انجام شد.

پریچهر افزود: براساس شرایط جدید این موافقت نامه و پذیرش آن، ایران به عضویت خود در شورای بین المللی روغن و کنسرو زیتون ادامه می دهد و بزودی پذیرش این موافقت نامه توسط ایران به سازمان ملل متحد اعلام خواهد شد.

وی تصریح کرد: اعضای این شورای بین المللی می توانند از خدمات و ظرفیت های آن شامل همکاری های فنی بین المللی برای اجرای پروژه های تحقیقاتی، انتقال تجربه و تکنولوژی، گسترش تجارت روغن و کنسرو زیتون، به روز کردن استاندارها و افزایش کیفیت این محصول استفاده کنند.

مجری طرح زیتون وزارت جهادکشاورزی، دسترسی به آخرین آمار در حوزه کشت و تولید روغن و دانه زیتون، برگزاری بازدیدهای میدانی، ایجاد کلکسیون ارقام و تبادل ژرم پلاسم را از دیگر مزیت های عضویت در شورای بین المللی روغن و کنسرو زیتون عنوان کرد.

وی گفت: ایران با توجه به برنامه های توسعه ای زیتون و در راستای بهینه سازی تولید در سال ۷۸ به طور رسمی به شورای بین المللی روغن و کنسرو زیتون پیوست.

مقر شورای بین المللی روغن و کنسرو زیتون در مادرید اسپانیا است و علاوه بر اتحادیه اروپا، ۱۵ کشور دیگر جهان عضو این شورا هستند.

در سال ۱۳۹۶ به دلیل سرمازدگی و تنش های آب و هوایی نزدیک ۸۵ هزارتن میوه زیتون در سطح ۵۵ هزار هکتار باغات بارور تولید شد که کاهش ۱۱ هزارتنی تولید میوه را نسبت به سال قبل از آن نشان می دهد.

طبق آمارها سال ۹۵ حدود ۹۶ هزارتن میوه زیتون در کشور تولید شد که بین ۶۰ تا ۶۵ درصد آن به کنسرو زیتون و ۳۵ تا ۴۰ درصد آن به روغن زیتون تبدیل شده بود.

سرانه مصرف روغن زیتون کشور بین ۱۱ هزار و ۵۰۰ تا ۱۲ هزار تن در سال است که نزدیک یک سوم آن در داخل کشور تولید و بقیه نیاز مصرفی از طریق واردات تامین می شود.

میانگین جهانی عملکرد تولید زیتون در هر هکتار ۱۷۰۰ کیلوگرم است درحالی که در بیشتر باغ های زیتون کشور عملکرد تولید زیتون ۲۱۰۰ کیلوگرم در هکتار برآورد می شود.

۴۲ کارخانه روغن کشی و هشت هزار کارگاه تولیدی کنسروی در مناطق زیتون خیز کشور از جمله زنجان، قزوین و گیلان فعال هستند.